Уейн Рууни и сътборниците му от английския национален тим гостуват на Сан Марино в пореден двубой от европейските квалификации.

Мача Сан Марино – Англия можете да гледате от 19 часа в Gong Play е по телевизия Diema Sport, Русия – Швеция също от 19 часа в Gong Play и по телевизия Diema и срещата Испания – Словакия е от 21.45 часа и можете да я наблюдавате на живо в Gong Play и по телевизия Diema Sport.

От 19 часа са още срещите Люксембург - Македония, Украйна – Беларус и Естония – Литва. От 21.45 часа играят още: Швейцария – Словения, Австрия – Молдова и Черна гора – Лихтенщайн.

Интересното е, че капитанът на Англия Уейн Рууни може да стане голмайстор номер 1 в историята на националния тим, като се нуждае от два гола. Рууни има 48 реализирани гола, а най-много има легендата сър Боби Чарлтън – 49 попадения. 

В навечерието на мача Сан Марино- Англия сър Алекс Фъргюсън пък разкри, че Рууни на два пъти е отказал на настоящия си тим Манчестър Юнайтед.

Уейн Рууни първо е привлякъл вниманието на Юнайтед още като 14-годишен, а за втори пък тимът от Манчестър се опитал да го вземе в редиците си две години по-късно, но отново Уейн отказал.

Фъргюсън сподели още, че е решил да привлече Рууни през 2004-а година след мача Евертън – Манчестър Юнайтед.