Албанският премиер Еди Рама заяви днес за канал Франс 24, че брат му не е участвал в инцидента с дрона на футболния мач Сърбия - Албания и че приказките за това са "смешни", предаде Танюг.

Еди Рама заяви, че Албания е за диалог с всички народи в района и не бива да има връщане назад.

Говорейки за инцидента на мача Рама каза, че става въпрос за "отчаян опит този инцидент да бъде приписан на албанците, което е жалко, защото мачът се превърна в арена на неприемливо раситко и етническо насилие".

Той не отговори ясно ще отиде ли на отдавна планираното "историческо" посещение в Сърбия на 22 октомври, като каза само, че "съжалява за всичко, което стана на стадиона".

Рама добави, че съжалява, че "вместо да осъди насилието и да се разграничи от това неприемливо за Европа представление, сръбското правителство следва реториката на запалянковците и на хората, които унищожиха представата за футбол и представата за своята страна".

Той добави, че е неприемливо "да се връщаме назад" и е смешно да се влиза в "идиотски дискусии" за летящия апарат, с който била осквернена честта на една страна.

По думите му в Европа е обичайно расистките нападки да бъдат директно осъждани, а в Белград "целият стадион викаше "смърт на албанците"./БТА