Селекционерът на Испания Висенте дел Боске призна, че Аритс Адурис има големи шансове да попадне в състава за Европейското първенство във Франция.

„Той постига много добри резултати от началото на сезона. Ако успее да задържи това ниво на представяне до края на сезона, няма да мога да отхвърля като възможност за моя състав. Със сигурност нито един треньор не би отказал да има нападател като Адурис в състава си“, коментира Дел Боске.

„Все пак до края на сезона има доста време. Нека видим какво ще се случи. Нормално е обаче, когато всички говорят за Адурис ние да му обърнем внимание. Няма как да се правим, че не чуваме, когато постоянно около нас се говори за Адурис, Адурис, Адурис...Ние трябва да помислим трезво. Няма да бъде най-умното решение да се направим, че не чуваме нищо“, добави селекционерът на Испания.

„Диего Коста е харесван от много хора, а също така генерира и голяма антипатия. Аз не искам да мисля за това. Реалността е, че той е много амбициран футболист и се стрми във всеки един мач към успеха. Това го прави уникален. Едно от най-трудните решения, които трябва да взема е да определя на кого ще разчитам в нападение. Алваро Мората се намира в чудесна форма, Пако Алкасер също. Ние трябва да вземем решение, но когато прибавим към тях и Адурис, и Диего Коста, то конкуренцията става много голяма“, каза още Висенте дел Боске.