Аугусто Батая се смята за една от най-обещаващите бъдещи звезди във футбола

Все пак, той има още път да измине.

Аржентина смята Аугусто Батая за някой, който ще се присъедини към групата с вратари с най-светло бъдеще. Той е чудесен тийм лидер, с невероятни рефлекси и е едва на 20, но вече е номер едно вратар при мъжете в Ривър Плейт.

Кой е Аугусто Батая?

Роден през 1996, той едва приключи тийнейджърските си години и вече е професионален футболист. Без съмнение, той е един от най-обещаващите млади таланти в Аржентина, вероятно дори най-добрият сред тях. С негова помощ, отборът му Ривър Плейт печели Recopa Sudamericana: 2016. А с националния отбор на Аржентина под  17 - South American Under-17 Football Championship: 2013. Следващия турнир спечелен от Аржентина заедно с Аугусто Батая е на националния отбор под 20 в South American Youth Football Championship: 2015.

През 2016, Батая става титулярен вратар за Ривър Плейт, след като Марсело Бароверо напусна клуба.

 Вратарят на Ривър Плейт вероятно ще направи прехода към европейски футболен клуб в близкото бъдеще. Все пак, все още не се знае кой клуб ще избере. Много хора го свързват с Реал Мадрид, но дали това ще се случи?

Реал Мадрид на хоризонта?

Един от най-талантливите вратари не избяга от очите и на Реал Мадрид. Те са предложили сделка на аржентинският клуб за влизането му в Реал Мадрид Кастила. Въпреки фактът, че сделката никога не се е случила, Батая все още е в списъка на Зинедин Зидан, т.к. той търси заместник на Кейлор Навас. Онлайн букмейкърите смятат, че Батая може да стане част от отбора в рамките на няколко години. Е, ще видим.

Веднъж, след като го споменахме, също така трябва да добавим, че Реал Мадрид достигна до сделка с Ривър Плейт за подписването с бъдещата футболна звезда през 2015. Все пак, аржентинският футболен талант отказа офертата, защото сметна, че оставането му в Ривър Плейт ще му помогне да се подобри като професионален футболен играч. Добро решение ли е било това или е трябвало да се присъедини към победителите в Шампионска лига, след като имаше този шанс? Само времето ще покаже...

Следваща изява на Батая

Следващия мач на Батая ще е на 5 февруари за Суперкупата на Аржентина срещу Ланус. Битката ще бъде оспорвана и на младият вратар няма да му е никак лесно. Онлайн букмейкърите начело с Bet365 не могат да бъдат категорични за фаворит в мача, но все пак Ривър Плейт е смятан за по-вероятния победил с коефициент 2,60.
Съдейки по коефициентите в някои от пазарите в Bet365, Батая ще се представи на ниво и най-вероятния изход е гостите да не отбележат нито един гол.

А що се отнася до последния мач на Батая –  отборът му и той самия не допуснаха нито един гол в своята врата. И надделяха над Бока Хуниорс с 2-0. Въпреки че Betfair бе поставил Ривър Плейт в позицията на аутсайдер.