Изминаха две години от смъртта на Мино Райола - агентът, който бе неотлъчно до Златан Ибрахимович през цялата му кариера. Нидерландецът от италиански произход почина на 30 април 2022 г. Сега 42-годишният Ибра отвори сърцето си и призна колко тежко му е било, когато е научил ужасната вест за смъртта му. 
 
"Когато Мино почина, това беше голям удар за мен. Той беше не само мой мениджър, беше всичко за мен. Баща, агент, приятел, съветник... Когато се разболя, не каза, че е болен, защото егото му беше голямо. Не желаеше да покаже, че е слаб. Не бях готов за смъртта му.
 
Винаги ще го помня, вечно ще бъде в сърцето ми. Той ме промени и като човек. Когато Мино почина, това беше последният път, когато плаках. Плаках много, плаках до последната сълза.
 
Все още не си е отишъл от мен, защото понякога имам спомени. Смазва ме това, той ми липсва твърде много. Всички знаят колко близки бяхме. Ако можех сега да му пратя съобщение и той да го прочете, щях да напиша "липсваш ми", изля душата си Ибра.
 
За първата им среща в луксозен ресторант Ибрахимович си спомни, че Райола го впечатлил със статистика. 
"Кристиан Виери вкара 24 гола в 27 мача. Филипо Индзаги 20 в 25 мача, Давид Трезеге 20 в 24 мача, а ти - само 5 в 25. Какво мислиш, мога ли да те продам с такава статистика", обърнал се агентът към Златан.  
 
Райола първо го продаде на Ювентус, след това на Интер, Барселона, Милан, ПСЖ и Манчестър Юнайтед.