Убедителният водач във Висшата лига Манчестър Сити записа победа с 3:0 като гост над Фулъм в мач от 28-ия кръг на Висшата лига. Головете бяха дело на Джоун Стоунс, Габриел Жезус и Серхио Агуеро.

Това бе първа чиста мрежа за „гражданите“ от 21 февруари, когато надвиха с 1:0 в Лондон Арсенал.

Така „небесносините“ дръпнаха с главоломните 17 точки пред втория Манчестър Юнайтед преди двубоя на „червените дяволи“ утре вечер с Уест Хям.

Статистиката от двубоя Фулъм - Манчестър Сити

източник: Sofa Score

„Котиджърс“ от своя страна остават в зоната на изпадащите на 18 позиция с 26 пункта.

Успехът за възпитаниците на Пеп Гуардиола дойде, след като испанецът смени схемата на игра от 4-3-3 на 3-4-3. Тя обаче даде резултат едва след почивката, когато манчестърци предизвикаха достатъчно грешки в противниковата половина, за да изковат така ценния триумф, доближаващ ги на 14 точки от нова титла в Англия.

Gulliver/Getty Images
34 снимки


В 4-ата минута Лукман бе изведен зад защитата, нахлу в наказателното и финтира два пъти Лапорт, но ударът му бе блокиран от Менди впоследствие.

В 18-ата минута Феран Торес влезе в опасната зона и стреля по диагонала, но Ареола спаси.

В 34-ата минута Бернардо Силва направи чудесен пробив по дясното крило, влезе в пеналтерията и шутира в близкия ъгъл, но Ареола улови.

Джон Стоунс даде преднина на "небесносините" в 47-ата минута, след като проби между двама бранители при центриране от свободен удар на Кансело, засичайки топката от непосредствена близост.

В 53-ата минута Родри бе намерен непокрит от Бернардо на границите на наказателното и стреля, ала Ареола бе на точното място.

3 минути по-късно Габриел Жезус се възползва от самоубийствена грешка от Андерсън, изритвайки топката в краката на Кавалейро, след рикошета тя стигна до бразилеца, а той чрез финт елиминира вратаря и удвои на празна врата - 0:2.

В 60-ата минута Агуеро откри сметката си за този сезон, вкарвайки от дузпа след нарушение на Адарабийо срещу Феран Торес.

В 83-ата минута Александър Митрович изведе зад отбраната в наказателното Риам, но опитът му за гол бе спрян от Едерсон.


Фулъм (4-3-3): Ареола, Тете, Андерсен, Лофтъс-Чийк, Адарабийо, Кавалейро, Лемина, Локман, Рийд, Ангуиса, Айна

Резерви: Фабри, Хектор, Риам, Конголо, Браян, Робинсън, Онома, Мая, Митрович

Мениджър: Скот Паркър

 

Манчестър Сити (3-4-3): Едерсон, Кансело, Стоунс, Диаш, Лапорт, Менди, Родри, Бернардо, Торес, Жезус, Агуеро

Резерви: Стефън, Уокър, Гюндоган, Зинченко, Де Бройне, Фернандиньо, Марез, Фоудън, Гарсия

Мениджър Хосеп Гуардиола

 

Стадион: "Крейвън Котидж"

Главен съдия: Андре Маринър