Шефът на ЦСКА Пламен Марков коментира позицията на Левски и Берое, които пожелаха промени в управлението на българския футбол. Марков, който е един от радетелите за това, заяви, че е доволен, че има съмишленици, но добави, че се надява „сини“ и „зелени“ в действителност да искат процесите да тръгнат в нова посока и декларациите им да не са просто думи хвърлени в пространството.

Ръководителят на тима от Армията коментира и казуса с Литекс, като изрази позиция, че ловчанлии трябва да останат в елита. 

„Оптимист съм за бъдещето на ЦСКА, тъй като ЦСКА е в ръцете на сериозни и отговорни хора. Вярвам, че ще продължим по пътя, по който сме поели“, започна Пламен Марков.

„Аз не съм убеден колко се намаляват и увеличават дълговете. Като всички хора, интересуващи се спорт и футбол, чета пресата и там пиши какви ли не неща. Няма точна информация, която да коментираме. Ще има информация, когато синдикът определи задълженията точно какви са. В момента няма как да коментираме този въпрос, защото няма яснота. Синдикът работи и трябва да го изчакаме да свърши работата си до край“.

„Не мисля, че ЦСКА може да зависи от бъдещето на Литекс, защото това са два отделни клуба. Мисля на 13-и януари Изпълкомът се събира и тогава ще има становище. Моето лично мнение е, че Литекс трябва да остане в А група. Ако бъде изваден, ще намалеят грандовете, и това ще е лошо за футбола. Литекс е водещ отбор в България. Формира млади играчи, продава в чужбина. Гръбнакът на националният отбор е формиран в голяма степен от тези играчи. ЦСКА в момента е в аматьорския футбол“, коментира казуса Пламен Марков.

„Бих задал следния въпрос – Дисциплинарната и Апелативната комисия какви функции имат? Дали ние се чувстваме ощетени? Не бих казал. Просто става дума за хора, които не уважават собствените си правилници и наредби и това се потвърждава доста пъти в годините“, добави Марков.

„Дали одобрявам това, което става в българския футбол, няма значение. Важни за резултатите, които са най-точният критерий. Факт е, че българският футбол като класиране е доста зле. И клубните, и националният отбор не се развиват добре. В този смисъл аз от дълги години критикувам, говоря, но имам малко съмишленици. Преди години, когато започнах с тези критики, бях прав за жалост. Не се прави нищо, за да се развива футболът ни. Моето мнение е последователно и аргументирано. Оценката ми е негативна“.

„Естествено, че това е мое мнение и не ангажирам клуба с него. Моето мнение от преди години се оказа точно. Не мисля, че на този етап е важно чак толкова мнението на ЦСКА, естествено важно е като клуб. Ние в момента изтърпяваме сериозно наказание с достойнство, без да се оплакваме. Отборът се развива, така ще продължи и през пролетта. Първенството в А група не е интересно без ЦСКА според всички наши фенове, безспорно е, че мястото на ЦСКА е в А група. Позицията на ЦСКА не мисля, че е различна от моята. Законите трябва да е спазват. Отборът се намира на това място, „благодарение“ на хората, които са управлявали клуба. Радвам се, че в лицето на Левски и Берое имам някакви съмишленици. Те явно са осъзнали моите думи. Но се надявам те да искат наистина съществени промени, а не това да са подхвърлени неща и да става дума само изваждане на президентите, а Боби Михайлов да затвърди управлението си“, продължи с изказването си Марков.

„Искам нещо да кажа – никога не съм казвал, че ние сме фаворит за Купата. Отборът ще играе, докъдето му стигнат силите. Който и да ни е следващ съперник, ние ще играем като се раздадем максимално“.

„Феновете бяха фантастични. Фактът, че имаше по 6-7 хиляди души на мачовете ни е показателен. Пожелавам им да продължат с тази гореща и искрена подкрепа към клуба“, завърши шефът на „червените“.