Локомотив Сф остана без лиценз за професионалния футбол. И сега по право трябва да играе във „В“ група. Това беше действие предпоследно от лицензионната сага, в която главната роля беше отредена за ЦСКА, а поддържащата – за Локо Сф.

Оттогава досега специално „Надежда“ замря. Сълзи и медали на изпроводяк, а после слухове. Какво ще стане с този традиционен клуб, ще го бъде ли и ако да, под каква форма? Инфилтрира се все пак много важната информация - че Локомотив ще има нови собственици. И когато очаквахме повдигане на завесата около тях, тя беше спусната плътно.

Какво знаем досега? Само имената. Едното от тях – на Мирослав Касев, е напълно ново за футболните среди. Бил е популярен в Пловдив преди години, след това напуска града. Другото име поне е известно на футболните среди, макар че само на познавачите. Димитър Петков е бил президент на Хасково в началото на 90-те години на миналия век. Говори се, че Касев имал необходимите финанси. И толкова!

За бизнесите им се подочува нещо оттук-оттам, но нищо официално. Тези хора сякаш изчезнаха яко дим след последната им среща в офиса на Николай Гигов преди около седмица. Те може и да са в контакт с досегашния благодетел на „червено-черните“, но в локомотивските среди нищо не се знае за тях. И най-вече за намеренията им.

Когато някой купува кола или апартамент, най-нормалното нещо е да отиде да разгледа, да пробва, да се поинтересува, да подпита. Да знаеш цената на стоката не е достатъчно, трябва поне да си я виждал, преди да я купиш окончателно. Нищо от това не се случва на този етап. А когато никой не се афишира и нищо не се случва, най-нормалното нещо е да тръгнат слуховете. Сега феновете на Локомотив съвсем разбираемо са обезпокоени. Не стига, че вече понесоха един тежък удар с лиценза, а сега ги споходи и информационен вакуум.

Нови собственици – ОК, а нов отбор кога? Първенството в Югозападната „В“ група започва на 8 август. В момента в тима от „Надежда“ няма нито един играч, всички се разбягаха. Ще кажете, че то отбор няма...

Сега всички се питат какво става, а отговор, какъвто и да е - положителен или отрицателен, няма. Тогава е глупаво да продължаваме с въпросите. Нека първо да научим отговора на най-важния: „Какви са намеренията на новите собственици?“ И вече такива ли са господата Касев и Петков официално?

Очаква се общото събрание на клуба на 9 юли да внесе повече яснота. Дано! Засега се знаят само някои от предложенията: Да се промени седалището и името на клуба /по наша информация да се добави 1929 към Локомотив/, да се промени Уставът и капиталът...

Сетне е тъмна Индия.