Продаденият в Аталанта централен защитник Хосе Луис Паломино без съмнение попада сред най-изгодните сделки, реализирани някога от Лудогорец. Българският шампион успя да пласира 27-годишният аржентинец в Серия А, а трансферът му се явява вторият най-скъп изходящ за „орлите”.

Лудогорец официално осъществи изходящ трансфер

Макар че „бергамаските” не разкриха нищо по финансовите параметри на споразумението, италианските медии ровиха доста усърдно. По техни данни Аталанта е платил 4 милиона евро за южноамериканеца, който ще получава годишна заплата от 2,5 милиона.

Паломино се появи на европейската футболна сцена през 2014 година, когато премина от Архентинос Хуниорс във френския Метц. Два сезона по-късно той парафира като свободен агент с Лудогорец и помогна на отбора да запише второ влизане в групите на Шампионската лига.

Домусчиев за Паломино: Заслужи си трансфера

Рекордът за най-скъп изходящ трансфер в Разград се държи от Жуниор Кайсара. Десният защитник пристигна в Лудогорец през 2012 година от бразилския Санто Андре, който получи 300 хиляди евро. Три години по-късно той бе продаден в Шалке 04 срещу 6 милиона евро.