Пирин посреща Локомотив Пловдив в крайно интересен мач от 8-ия кръг на Първа професионална лига, в който „орлетата” ще се опитат да запишат втори успех в шампионата от началото на сезона.

Развитието на двубоя днес от 17.30 часа можете да следите минута по минута в GONG.BG.

Мача можете за гледате директно в GONG PLAY и по телевизия DIEMA.

Тимът на Пирин е 10-и с 6 точки в актива си към момента, а Локомотив Пловдив заема седма позиция с 11 точки.

През миналия сезон съперниците се срещнаха два пъти (само в редовния сезон), като благоевградчани се поздравиха с успехи 3:2 навън и 1:0 у дома.

След бойкото реми 1:1 срещу Лудогорец обстановката в Пирин се очакваше да бъде позитивна, но скандалът между наставника Милен Радуканов и нападателят Даниел Младенов определено развали атмосферата.

Репликата на Младенов, че „не може да бъде резерва на тези играчи” вбеси наставника, който го отстрани от тима, а ръководството опитва да разтрогне договор с ветерана, който беше основна фигура през миналата кампания.

Дани Младенов говори за бъдещето си в Пирин в понеделник

От друга страна, Пирин няма победа от първия кръг насам, когато излъга Ботев Пловдив с 1:0. В последвалите мачове хората на Радуканов записаха 3 ремита и 3 загуби, поради което имат само 6 точки на сметката си.

Локо Пловдив само с една промяна за мача с Пирин

Локомотив Пловдив освен двете си победи в последните 3 шампионатни срещи дава оптимистични индикации и с работата си извън терена.

„Смърфовете” привлякоха натиреният от Левски Амаду Сукуна, както и нигерийският национал Мохамед Муса. Те проявяват интерес към още две добре познати имена у нас – Бабатунде Адениджи от Левски и Милчо Ангелов от ЦСКА.

Пловдивчани ще опитат да добавят още точки към 11-те си дотук, а победа в Благоевград ще бъде чудесен подарък за наставника Войн Войнов, който наскоро навърши 65 години.