Контузеният вратар на Дунав Русе Мартин Луков не скри възторга си от солидното фенско присъствие на Градския стадион в града при завръщането на отбора в неговия дом. Домакинството срещу Локомотив Пловдив от 30-ия кръг се превърна в първата среща за „драконите“ през сезон 2016/2017, която те играят действително у дома. Луков може да се присъедини към общия празник само като зрител заради тежката травма в коляното, заради която трябваше да се оперира.

„Възстановяването ми върви по план. Операцията мина точно преди 10 дена. Всичко е нормално, лека-полека се опитвам да прохождам. Прогноза кога да ме очаквате обратно на терена и аз не мога да дам“, каза Луков за DIEMA SPORT.

Станислав Антонов пожела бързо оздравяване на Луков

„Чувството да играем отново в Русе е уникално. Щастлив съм, че успях да дойда. Малко ми е гадно, че не мога да съм на терена. От доста дълго време хората чакат този момент и го заслужават. Както виждате, стадионът се пука по шефовете. Дано да стане още по-голям празник, като победим Локомотив Пловдив.“

„Времето тежи определено, доста е топло. Виждате, че мачът не е сред най-бързите като темпо. Надявам се, че ще успеем да зарадваме хората с победа. Времето е доста тежко за игра.“

Дунав получи добри новини за Мартин Луков

„Четвъртото място? И друг път съм го казвал: щом сме стигнали дотук, защо да спираме. Ще играем мач за мач“, завърши Луков.