Отборът на Лудогорец победи ЦСКА с 2:0 като гост на стадион "Българска армия" в двубой от 26-я кръг на Първа професионална лига. Така разградчани приключиха редовния сезон на върха в класирането с 67 точки, а ЦСКА е на трета позиция с 46 точки.

"Червените" могат да съжаляват, че не реализираха възможностите си за гол и отново не успяха да победят Лудогорец в 14-ия сблъсък между двата състава в елитния футбол, като съперниците направиха оспорван мач с доста ситуации и два гола, при които домакините претендираха за засада.

Имаше ли засади при головете на Лудогорец? Отговорът на специалиста

На стадион "Българска армия" Козмин Моци откри за шампионите в 28-ата минута. След центриране, Моци реализира с глава за 1:0, като имаше претенции от домакините за засада на футболиста на Лудогорец. Телевизионните повторения показаха, че такава няма.

Моци изведе "орлите" напред срещу ЦСКА

При втория гол на гостите съмненията бяха много сериозни, като телевизионните повторения показаха, че засада на Вандерсон има. Марселиньо изведе Вандерсон, който пусна към Джонатан Кафу и в 41-ата минута той направи резултата 2:0. Това бе десети гол за Кафу от началото на сезона.

Лудогорец удвои на ЦСКА след много спорен гол

ВИЖТЕ КАК СЕ РАЗВИ ДВУБОЯТ МИНУТА ПО МИНУТА

Двубоят стартира с две по-опасни ситуации за гостите като в 7-ата минута Божидар Чорбаджийски се намеси навреме, а две по-късно Антон Недялков предотврати опасността.

"Червените" пропуснаха добва възможност в 21-ата минута. Рубен Пинто отправи силен удар от дистанция, Ренан дос Сантос спаси, а Фернандо Каранга не успя при добавката.

Малко по-късно атака на ЦСКА бе спряна заради засада на Фернандо Каранга. Телевизионните камери показаха, че засада нямаше.

Козмин Моци с глава реализира след центриране на Вандерсон в 28-ата минута. Домакините претендираха за засада на Моци при удара, който направи резултата 1:0 за Лудогорец. Телевизионните повторения показаха, че засада няма.

Домакините стигнаха до нова добра възможност в 31-ата минута. Кирил Десподов обаче не успя да оправи точен удар и прати топката над вратата на гостите след като получи от Густаво Кулма.

Вторият гол за Лудогорец бе изключително спорен. Джонатан Кафу се разписа за 2:0. Марселиньо изведе Вандерсон, който пусна към Кафу в атака за ЦСКА. Домакините претендираха за засада на Вандерсон, а телевизионните повторения показаха, че имат основания.

Кренвирши на "Армията" преди ЦСКА – Лудогорец

След почивката домакините имаха повече възможности, но така и не успяха да реализират, за да намалят пасива си и да търсят изравняване. В 53-ата минута Фернандо Каранга бе изведен добре, но не успя да преодолее вратаря на Ренан дос Сантос, след като получи от Арсенио Нунеш. Само две по-късно при нова опасност пред вратата на Лудогорец, Моци изчисти топката.

Клаудиу Кешеру овладя в предни позиции за Лудогорец в 61-ата минута и пусна към Джонатан Кафу, който обаче се забави и опасността бе предотвратена.

В 72-ата минута след добро влизане на Арсенио Нунеш се откри възможност пред Кевин Меркадо, но отново не падна гол за ЦСКА.

Последният добър шанс за ЦСКА бе в 85-ата минута, когато Кевин Кубемба центрира, но Петрус Бумал отправи неточен удар.

В крайна сметка резултатът остана 2:0 за Лудогорец и шампионите завършиха редовния сезон в Първа лига с успех.

Стартовите състави: 

ЦСКА: Георги Китанов, Антон Недялков, Божидар Чорбаджийски, Рубен Пинто, Фернандо Каранга, Арсенио Нунеш, Станислав Манолев, Николай Бодуров, Кирил Десподов, Петрус Бумал, Густаво Кулма

Лудогорец: Ренан дос Сантос, Йодран Минев, Натанаел, Козмин Моци, Хосе Паломино, Лукас Саша, Абел Анисе, Марселиньо, Вандерсон, Джонатан Кафу, Клаудиу Кешеру