Последният кръг от редовния сезон в Първа лига изважда на преден план едно от големите дербита в българския елит. Днес от 20 часа на стадион „Българска армия“ ЦСКА посреща Лудогорец и ще направи пореден опит да прекъсне негативната си серия срещу актуалния шампион.

Двубоят можете да наблюдавате на живо в ефира на телевизия DIEMA SPORT, онлайн на платформата GONG PLAY и на честотите на Дарик радио.

Откакто разградчани влязоха в родния футболен елит, те се оказват, меко казано, неуловим съперник за „червените“. Разградчани влязоха с гръм и трясък през сезон 2011/2012, а оттогава досега завоюваха пет поредни титли на България. В два от случаите това се случи дори с требъл (заедно с Купата и Суперкупата на България).

ЦСКА 1948 сезира прокуратурата за проваления търг

Лудогорец е единственият съперник в исторически план, срещу който червените не са стигнали до победата в 13 поредни мача срещу него в елита, като само 2 пъти успяха да запазят вратата си суха – при нулевите ремита на „Армията” на 11 април 2013 г. и на 9 май 2015 г.

ЦСКА без основен защитник срещу Лудогорец

В предишния двубой между армейците и шампионите – 2:1 за Лудогорец на 5 ноември м.г., Густаво Кулма вкара първия гол за червените в двубой за първенство в Разград, с което прекъсна серия от 10 часа и половина игрово време без попадение.

За 109 мача в елита (плюс анулираните 14 за Литекс през миналия сезон) левият бек на ЦСКА Антон Недялков все още не е успял да открие головата си сметка в първенството.

На "Армията" Лудогорец излиза с юноша на вратата

С Георги Дерменджиев начело лудогорци нанесоха най-тежката загуба на червените през новия век – 0:4 на 4 април 2015 г., която влезе н в Топ 10 на най-големите поражения на червените в историята на участието им в Първа лига.

Дерменджиев: Не следя скандалите в ЦСКА

Когато игра за ЦСКА през сезон 2012/13 г., Анисе бе втори голмайстор на тима след Мишел Платини с 6 попадения в 26 срещи, но не се е разписвал за Лудогорец от 14 декември 2014 г. насам (при 1:0 над Ботев Пд) в последните си 42 шампионатни срещи за тима от Разград.