Десният бек Георги Пашов заяви, че не е особено щастлив от дебюта си за националния отбор на България предвид загубата 1:3 от Ирландия в приятелски мач. 29-годишния футболист на арменския Арарат заяви, че въпреки негативния резултат остава пределно мотивиран да бъде постоянно присъствие в състава на селекционера Красимир Балъков.

„За мен беше огромна чест и огромна гордост да облека националната фланелка. Бях пределно мобилизиран. Не мога точно сега да оценявам играта си, това ще го направи селекционера. Съжалявам единствено, че загубихме. При равен и победа щеше да е по-добре. Направихме някои грешки, противникът се възползва и това ни загуби мача”, заяви Пашов, който записа пълни 90 минути на „Авива Стейдиъм”.

„До първия им гол не мисля, че имаха чисто положение. Ние имахме няколко, но не успяхме да ги реализираме. Естествено, във футбола голът дава психологическо предимство на отбора, който го отбелязал, а съответно разклаща другия. Радващо е, че стигнахме до някои атаки и положения след това, както и че изравнихме.”

„Амбицията ми е да продължавам да показвам добри игри. Искам да продължа да нося националната фланелка. Работил съм с Красимир Балъков. Не мисля, че изисква нещо различно. Той има философия за футбола, следва си я. Иска да играем футбол с повече подавания. Това не е било друг път в националния отбор. За тази цел е нужно време. Ние, играчите трябва по най-бързия начин да привикнем към неговите идеи и да започнем да се справяме”, допълни Пашов.