Футболистите на българския национален отбор подкрепиха кампанията #FootballPeople, имаща за цел да пребори дискриминацията в европейския футбол и да спомогне за позитивна промяна в и около най-популярния спорт.

В периода 10-24 октомври 2019 г. УЕФА и мрежата Fare, партньор на европейската централа по въпросите на социалната отговорност, организират специални активности, с които отправят посланието, че футболът е за всички и пред футбола всички са равни.

„Седмиците #FootballPeople са съществена част от борбата срещу расизма, дискриминацията и липсата на толерантност във футбола. Всяка година в тях се включват хиляди хора от целия континент, а УЕФА се стреми да използва високопрофилните състезания като платформи, чрез които да комуникира ключовите си послания“, заяви президентът на УЕФА Александър Чеферин.

На вчерашната тренировка капитанът на България Ивелин Попов и вратарят Николай Михайлов позираха със специалните фланелки на кампанията, а предстоящите евроквалификации на състава ни срещу Черна гора и Англия ще преминат под надслова #EqualGame.