Грандовете отписват България за европейското догодина! Националите ни ще играят в групата на смъртта с Франция, Португалия и Германия, ако преодолеят баражите за класиране през март. В тях посрещаме Унгария в София, а при успех играем отново у дома с победителя от двойката Исландия - Румъния, пише "България Днес".

След тегленето на жребия в Букурещ селекционерите на световния шампион Франция, европейския Португалия и Бундестима не споменаха българите като потенциален четвърти съперник в групата. Очакванията са последният класирал се отбор да е Исландия, която се представи повече от добре на последните две големи първенства.

"Трябва да изчакаме да видим кой ще ни е третият опонент в групата", коментира португалският треньор Фернандо Сантош. "Може би ще е Исландия. Първият двубой с тях ще бъде повторение на първия от Евро 2016, а тогава беше много трудно за нас. Ще се подготвим добре за Европейското догодина, трябва да сме уверени и да опитаме да защитим титлата си."
 
Ако България успее да се докопа до класиране, в първия мач ще срещне именно отбора на Кристиано Роналдо. Мачът ще се играе на 16 юни на стадион "Пушкаш арена" в унгарската столица Будапеща. Отново там четири дни по-късно можем да срещнем световните шампиони от Франция.

Третият евентуален мач на родните национали срещу Германия ще се играе в Мюнхен на 24 юни. Треньорът на Бундестима Йоаким Льов остана доволен от жребия и според него това е шансът отборът му да докаже, че отново може да се бори с най-добрите.