Капитанът на националния отбор на България Ивелин Попов със сигурност ще запомни мача с Черна гора тази вечер. Тъй като се очаква да е титуляр довечера, очаква се с това свое участие да задмине не кой да е, а легенда като Димитър Бербатов по един показател, свързан с "лъвовете". 

Той ще изиграе своя 21-и мач в европейска квалификация. Бившият нападател на Манчестър Юнайтед и Тотнъм е с 20 битки в евроквалификации или на Европейски първенства, така че ще остане зад Попето. А настоящият капитан ще се изравни с Любо Пенев и Радостин Кишишев, които също имат по 21 мача в такива надпревари. Лидер по този показател е Стилиян Петров с 35 двубоя. 

Ако се разпише в мрежата на "храбрите соколи", Попов ще задмине по брой отбелязани голове в надпревари за европейско първенство друга легенда - Георги Аспарухов. Гунди и настоящият капитан на "трикольорите" са с по четири попадения в такъв цикъл. Те делят осмото място в класацията, лидер е Христо Стоичков с 15 гола. 

Иначе появата на Попето на терена довечера ще е неговата 81-а с националния екип. Тя ще го доближи само на един мач зад 9-ия в ранглистата за най-много мачове за България Наско Сираков. Лидер по брой битки за България е Стилиян Петров със 105 .