Капитанът на България Ивелин Попов се изказа с огромен респект към следващия съперник на "лъвовете". В събота вечер те гостуват на Англия на митичния "Уембли", а нападателят вече е носил националната фланелка на това съоръжение. 

"Аз и още един-двама играхме преди девет години на "Уембли". Това е добра възможност. Ако се представиш добре, вратите може да ти се отворят за голям трансфер и по-добро бъдеще. Разликата преди 9 години и сега е, че тогава те бяха в Топ 10, а сега са в Топ 2."

"Националният им отбор обедини цялата нация. Работят интензивно и нещата им се получават много добре", заяви Попето и в същото време похвали и своите съотборници, като според него вече се виждат някакви положителни наченки. 

"Виждат се положителни неща на тренировките. Гледаме много видео, правим тактика… Това, което искаме, го практикуват най-големите отбори. Това е съвременният футбол. Футболът с ритане на топката към централния нападател отдавна отмина", сподели капитанът и отново се върна на двубоя преди почти десетилетие.

"Преди девет години започнахме добре, но получихме ранен гол. При 0:2 имахме две добри положения, а след това пуснахме трети и четвърти гол. Мисля, че Джърмейн Дефоу ни вкара три гола тогава", спомни си Попов предишния двубой между Англия и България на "Уембли".

Като цяло, статистиката на "лъвовете" е трагична от мачовете на Острова, като досега те нямат победа там, а единственият гол, реализиран от български национал на "Уембли", е дело на Георги Аспарухов-Гунди в контрола преди почти 51 години.