Емблематичният футболист от близкото минало Христо Йовов говори пред "Меридиан Мач" преди гостуването на националния отбор на България на Англия. Бижутера е реалист преди двубоя на "Уембли" и не очаква някакво чудо от избраниците на Красимир Балъков. 

"Ще бъда честен и ще погледна реалистично - не смятам, че някой очаква някакво чудо на "Уембли". Все пак се надявам то да стане, а именно това е чарът на футбола - във всеки един момент и във всеки един мач може да се случи нещо. С оглед на качествата на двата отбора победата на Англия не буди съмнения", заяви Йовов. 

"Дори и равенството ще е някакво чутовно постижение. Сякаш ще е най-добре в този мач да се наблегне на играта на отбора, а не толкова на резултата. С други думи - ние да се представим добре, а другото да остане на по-заден план. Футболистите не  трябва да забравят, че ще излязат на една огромна сцена, на която могат да бъдат видени, оценени и евентуално привлечени в силни клубове, а после да станат още по-ценни за националния отбор."

"Със сигурност Балъков трябва да внимава в много неща, защото потенциалът на Англия е огромен и ще бъде много трудно на терена. Момчетата ни трябва да играят спокойно и да се опитат по някакъв начин да надхитрят съперника. Това ще е много трудно, но е и единственият шанс да измъкнем нещо от "Уембли". Надявам се да издържим без гол в началото, а това да изнерви съперника", коментира Йовов.

"Реално националният ни отбор няма точки до момента. Рано или късно футболните хора в България трябва да оценят реалната картинка и да не се надяваме на нещо голямо с оглед на това, с което разполагаме. Може би е дошъл моментът да се обърне по-голямо внимание на юношите, които са бъдещето. Трябва да се тръгне от тях, да се оправят нещата. Вече доста години движим по инерция. Радваме се на някакви частични успехи, а не мислим достатъчно за цялостното развитие на футбола в България", отсече Бижутера.

"В момента най-силният ни коз е, че сме абсолютен аутсайдер. Англия може да ни подцени, макар че това изглежда малко вероятно. Все пак играем срещу голям отбор, който не може да си позволи провал. И все пак това, че сме аутсайдери е някакъв плюс, единственият плюс", завърши Христо Йовов.