Ясно е каква се очаква да бъде санкцията за българския национален отбор заради расисткия скандал от мача с Англия в евроквалификациите. Медиите на Острова се позоваха на информация от правилника на УЕФА, както и на вътрешна информация от Централата, за да стигнат до заключенията си. 

Според тях, българите ще отнесат финансова санкция от 100 хил. евро, както и два мача пред закрити врата. Към този момент по правилник няма как да се стигне до изхвърляне на България от квалификациите, макар че има натиск към УЕФА да предприеме именно такива мерки от всички медии на Острова. 

Обвиненията към България са четири, като най-тежкото е за нарушаване на правилата за "дискриминационно отношение към играчите". За другите три - хвърляне на предмети, прекъсване на националния химн на противника и повторения на видеостена, очакванията са за допълнителни глоби, но едва ли общият им размер ще надхвърли 100 хил. евро. 

Все още не е ясно кога ще бъдат обявени наказанията на България. Но абсолютният краен срок е до началото на последния цикъл от евроквалификациите в средата на ноември. По-скоро обаче размерът на санкциите ще е ясен доста преди това.