Централният защитник на България Георги Терзиев поднесе извинения на българските фенове след историческия домакински погром 0:6 от Англия в квалификациите за Евро 2020. Футболистът на Лудогорец отсече, че просто съперникът е бил по-добър във всяко едно отношение и добави, че няма как селекционерът Красимир Балъков да бъде големият виновник.

„Искам да се извиня на цяла България. Изключително тежко е, особено за нас. Не играхме така, както трябваше. Трябва да погледнем и реалността в очите – срещу нас имаше един наистина класен отбор, но, честно казано, можеше да се представим по-добре”, каза Терзиев.

„След мача има емоция и могат да се кажат много неща. Хубаво е да се преспи и да се обмислят добре нещата. Това, което се случи, е факт. Не можем да го върнем. Трябва да се постараем оттук нататък да излезем от това, което се трупа в последно време покрай националния отбор.”

„Виждате, че постоянно нови хора се викат в националния отбор. Освен тази група има още 10-12 човека. Няма кой да дойде – Меси, Роналдо… Това е, което има, трябва да се примирим с това нещо. Едва ли можем да твърдим, че Балъков е виновник. Той ни казва какво да правим на терена, доколко успяваме, вече е друг въпрос.”

„Всеки иска и се опитва. Никой не тича на собствена глава по терена. Те ни превъзхождаха във всичко – в сила, бързина и мислене”, допълни бранителят.