Новият селекционер на националния отбор по футбол Георги Дерменджиев коментира шансовете на "лъвовете" за класиране на Евро 2020 и призова да се даде по-голямо спокойствие на играчите. Той разкри,ч е за него е огромна чест да бъде начело на представителния отбор на родината. 

"Националният отбор е чест за всеки един треньор. Това е отборът, който представлява държавата и е едно голямо предизвикателство. Въобще не се двоумих дали да приема предложението. Когато има избор на треньор, нормално е да има и недоволни и хора, които са против", заяви Дерменджиев пред БНТ1.

"За работата на един специалист се съди по резултатите. Надявам се да променим негативната тенденция. Нека оставим зад гърба си това, което е било. Нека гледаме напред. Няма време за експерименти. Екипът ми е готов, той ще бъде обявен на пресконференцията, която ще се състои. Не искам да издавам нищо по темата", сподели специалистът и призова аудиторията да не се нахвърля върху играчите.

"Знаем какво поколение имаме и не трябва толкова жестоко да се нахвърляме върху играчите. За мен има психологически проблем, който може да се реши с по-голямо спокойствие за играчите. Нека вървим крачка след крачка, за да бъде правилна работата. Предстои да говорим с всеки играч. За да бъдат част от националния отбор, те трябва да са отговорни и мотивирани", заяви Дерменджиев и говори за шансовете за Евро 2020.

"Във футбола много неща може да се случат, но надеждата умира последна. Ние ще направим всичко възможно за класиране на Евро 2020. На всеки треньор позиция е временна. Това не ме притеснява. Аз искам да свършим нашата работа", добави специалистът, Неговият дебют ще е в контролата с Хаити на 14 ноември. 

"Не трябва да се подценява Хаити. Футболът се развива бързо. Няма значение от името на съперника, трябва да се играе отговорно. Още един път призовавам, нека си уважаваме националния отбор, какъвто и да е той. Разбира се, че очаквам подкрепа от феновете. Колкото и да са на брой, те трябва да поддържат отбора", коментира опитният треньор и коментира ситуацията с избора на нов президент на БФС.

"Който трябва, ще избере новия президент на БФС. Крачка по крачка, българският футбол трябва да си върне позициите. Времето ще покаже дали тези промени са били за добро. Не трябва да говорим за скандалите. Всеки иска доброто на българския футбол. Проблемите не са във футболния съюз, а в клубовете, където трябва да си подготвят къщичките, но това е друга тема."

"Имаме много добри треньори. Когато националният отбор не е на това ниво, на което ни се иска, винаги има виновни. Подходът в школите трябва да е по-различен. Имаме таланти, но те се развиват до 16-17 години, а след това се къса връзката. България винаги е имала добри играчи и вярвам, че пак ще има. Нужно е време", завърши Дерменджиев.