Директорът маркетинг и комуникации към БФС – Христо Запрянов, уважи медиите и обяви какво е решило „Изпълнителното бюро” към съюза. Георги Дерменджиев е новият селекционер на България, а Йордан Сталев е заменен като шеф на съдийската комисия от Костадин Стоичков.

Илонка Джалева напуска поста си в съдийската сфера, след като молбата ѝ е била уважена. След „заседанието” в Националната футболна база в Бояна никой официален представител от Изпълнителния комитет към БФС не пожела да говори пред медиите и това стори пресаташето на селекцията на „лъвовете”.

„Днешното заседание не бе на Изпълнителния комитет към БФС, а на изпълнителното бюро. Имат право по устав да се събират, тоест не е задължително присъствието на всички. Избраха за селекционер на България – Георги Дерменджиев. Отстранен е Йордан Сталев, а неговата функция застава Костадин Стоичков, предвид създалите се обстоятелства. Мениджър-съдии Илонка Джалева напусна, след като бе одобрена молбата ѝ за освобождаване”, започна Христо Запрянов.

„Предполагам, че в най-скоро време ще бъде представен Дерменджиев. Тепърва трябва да научим кои ще бъдат неговите помощници, а когато всичко бъде официализирано ще бъде обявен. Договорът е за шест месеца и продължаване на две години”, завърши директорът маркетинг и комуникации към БФС.