Тази вечер от 21:45 часа Чехия и България се изправят един срещу друг в мач от Европейските квалификации по пътя към Евро 2020. И двата тима все още нямат успех в кампанията, която стартира през март.

Чехия се препъна от фаворита в нашата група А срещу Англия и загуби с 0:5, а "лъвовете" направиха две равенства с Черна гора и Косово. Двубоят е на "Дженерали Арена" в Прага и ще бъде ръководена от унгарския съдия Тамаш Богнар. Това ще е двубой №6 между двата тима в исторически план. В класирането България е на 2-ото място с 2 точки, а Чехия е на дъното без точка.

Домакините от Чехия със сигурност ще търсят успеха след шамара от Англия, но и момчетата на Красимир Балъков ще се опитат да вземат поне точка при дебюта на новия селекционер, който замени на поста Петър Хубчев.

Селекционерът на Чехия преди мача

Играчите на Шихлави не направиха нищо забележимо срещу "трите лъва". Селекционерът на домакините отдаде необходимото уважение към българския тим и коментира пред медиите, че отборът му е под напрежение предвид и тежкото поражение в първия двубой.

В последния двубой между двете страни Чехия победи България с 1:0. Принципно чехите играят добре срещу българския национален тим, като едно от най-големите поражения за "лъвовете" е през 2001 година, когато губим с 0:6 в Прага. В исторически план България има едно равенство и 4 поражения срещу съперника при голова разлика 1:11 от 5 мача и все още нямаме пълен успех.

Красимир Балъков: Нямам спомен от онова 0:6

Балъков вероятно ще заложи на младока Мартин Минчев, който да стартира като титуляр след отличния сезон, който направи с екипа на Черно море. Следете срещата с Gong.bg

Ето и вероятните състави на двата отбора:

Чехия: Вацлик, Кадержабек, Сухи, Челустка, Калас, Новак, Павелка, Масопуст, Янкто, Крейчи, Шик

България: Михайлов, Страхил Попов, Кристиан Димитров, Божиков, Недялков, Костадинов, Неделев, Малинов, Минчев, Десподов, Ивелин Попов

съдия: Богнар (Унгария)