Полузащитникът на чешкия национален отбор по футбол Томаш Сучек демонстрира недвусмислено какви са амбициите по отношение на двете домакински евроквалификации срещу България и Черна гора. 24-годишният играч на Славия Прага беше категоричен, че не очаква нищо друго освен 2 победи.

Утре вечер от 21,45 часа на стадион „Летна” в Прага „лъвовете” ще излязат за първия си мач под ръководството на Красимир Балъков като национален селекционер. Дотук в група А отборът ни взе 2 равенства от мачовете срещу Косово и Черна гора и засега е втори в подреждането зад лидера Англия (6 т.).

Чехия започна кампанията си за класиране на Евро 2020 с 0:5 именно срещу англичаните, а това мотивира в много сериозна степен отбора на  Ярослав Шилхави. „Играем у дома, искаме да спечелим и двамата мача, за да се реабилитираме поне малко за мача срещу Англия. Това може да се окаже ключов мач в хода на цялата квалификация.”

„Никой не излиза с мисълта, че може да не се класираме. Разбира се, бихме искали да водим битка с Англия, но знаем колко силни са те. Англичаните най-вероятно ще се класират, а ни ще се борим с три други отбора за второто място. Това ще ни помогне да се прегрупираме и да тръгнем напред”, допълни Сучек.

Днес халфът на Чехия беше освободен за няколко часа от лагера на националния тим, за да може да присъства на пробождането ушите на дъщеричката си.