Когато беше изтеглен жребият за евроквалификациите, множество фенове потриваха доволно ръце, че ще могат да видят на живо английския национален отбор в София. Но сега тази тяхна мечта може да се изпари заради изцепката на едни-единствен фен на мача между двата тима на "Уембли". 

Заради расизъм, проявен от български запалянко на битката в Лондон, България е застрашена от затваряне на стадиона за един двубой, съобщава вестник "24 часа". Въпросната изцепка се е случила в последните минути на двубоя, когато 60-годишен българин, пропътувал разстоянието от София, за да гледа двубоя, се изправил и на чист английски изкрещял към Рахийм Стърлинг, че е маймуна. 

Грозният му зов бил чут от близкостоящ стюард, който моментално го извел от стадиона. Дежурният делегат на УЕФА е бил информиран моментално за инцидента и по всяка вероятност го е описал в доклада си. Ако това се е случило, санкцията ще е много сурова. 

Българският отбор вече е с две наказания за расизъм. Срещу англичаните на 14 октомври ще бъдат затворени 3000 места заради обиди в домакинството на Косово, когато се чу скандиране "Убий шиптъра!". В домакинството на Чехия в последния кръг на квалификациите, затворените места ще са 5000. 

Причината за това наказание е, че беше издигнат националистически символ по време на двубоя в Прага през юни. Очаква се УЕФА да действа светкавично и да ни накаже сурово заради натрупване на провиненията. А това означава напълно празен "Васил Левски" в следващото домакинство, което е срещу Англия. 

Англичаните вече се възмутиха от поведението на въпросния запалянко и направиха сериозен скандал от това, така че едва ли нещата ще се разминат току-така.