Привърженик на България е бил изведен от “Уембли” и предаден на полицията по подозрение в расистки обиди срещу звездата на Англия Рахим Стърлинг, твърди “Ивнинг Стандарт”.

Медията съобщава, че българинът е бил чут от стюард как използва расистки език по време на първото полувреме, когато домакините провеждали атака в близост до феновете на гостите. Той веднага бил изведен от стадиона и предаден на полицията, но по-късно е освободен без обвинение.

Англичаните веднага се оплакали и на делегата на мача, който от своя страна информирал УЕФА. “Лице, настанено в сектора за гости, беше изведено и арестувано за дискриминационна злоупотреба по време на мача Англия - България. Всеки, който бъде признат за виновен, ще бъде изведен и докладван на полицията”, казват по този случай от Футболната асоциация на домакините.

В Англия допълват, че два от първите три техни квалификационни мача са белязани от расистки скандали, след като Стърлинг и Дани Роуз бяха обиждани от фенове на двубоя Черна гора - Англия (1:5).

От ФА допълват, че ще бъдат нащрек преди гостуването на България в София на 14 октомври.