Собственикът на Славия Венцислав Стефанов пожела на националния селекционер на България Ивайло Петев да има много здрави панталони.

„В мача между България и Румъния видях много желание и борба. Имаше и доста брак. Видях, че имаме доста футболисти от вътрешното първенство, на които може да се разчита, които дълго време са били пренебрегвани. Не само тези, които играят извън България имат качества да бъдат в националния отбор. Ради Василев направи много сериозно израстване през поседната година. Ако натисне още малко, ако има самочувствие и ако почувства, че има доверие от страна на треньорите, той може да покаже много добри неща. Не само той, има и други футболисти от нашето вътрешно първенство, които показват голямо израстване и по-големи качества от футболистите, които викаме от чужбина“, сподели Стефанов.

„Моето мнение бе, че националният отбор трябва да се води от чужд треньор. Аз до последно поддържах това мнение. След като надделя мнението да бъде българин и да бъде Ивайло Петев, аз подкрепих това решение. Силно се надявам той да има смелост да не се съобразява с мнението на футболните президенти. Националният селекционер е над всичко. Националният отбор е над всичко“, добави собственикът на Славия.

„Пожелавам на Ивайло Петев да успее. Сериозните треньори никога не са били кой знае какви футболисти с едно-две изключения. Да има много здрави панталони и да не се съобразява с нито един футболен президент, но да бъде и справедлив“, каза още Венцислав Стефанов.

Валентин Грънчаров, специален пратеник на Дарик радио в Анталия