100-годишнината на Левски, първият мач на България в Световната лига срещу САЩ, последни тренировки и пресконференции преди финала в Шампионската лига - порой от събития, затрупали невзрачния мач на футболните ни национали в Австрия. Технически проблем дори остави част от феновете без телевизионно предаване през повечето време.

Така тихомълком нашите "лъвове" направиха 1:1 със скромния тим на Канада. Озадачаващ резултат, за който оправдания могат лесно да се намерят. Футболистите били уморени от дългия сезон, обстановката в Ритцинг не ги предразполагала, съперникът бил подценен...

Селекционерът Любослав Пенев бе лаконичен: "Не съм особено доволен от видяното. Очаквах повече, много повече, от играещите в чужбина футболисти".

Очакваме много повече от всички в евроквалификациите, започващи есента. Притеснителното е, че съставът в Австрия общо-взето е най-доброто, с което разполагаме. Любо "отлепи ютията" по отношение на влагане и мотивация в последния квалификационен цикъл, но точно този напредък не се забеляза ни най-малко в последната контрола.

Резилът срещу Канада - 110-ата футболна сила в света, ще се размине без много шум. Късмет беше националите да се окажат по-маловажни от волейбола, деня преди финала в Шампионската лига и най-вече юбилея на Левски. Ако не се стегнат през септември обаче, на "лъвовете" лошо им се пише.