Пирин Благоевград приема Ботев Пловдив в мач от 14-ия кръг на Първа лига. Двубоят е от 19:45 часа, а вие можете да го проследите пряко по DIEMA SPORT, GONG PLAY, GONG.BG и на честотите на Дарик радио.

Срещата предващава зрелище, тъй като към момента "жълто-черните" се намират на 4-ата позиция с актив от 21 точки. Очаква се гостите да хвърлят максимални усилия, за да се доближат само на точка до третия Левски, на който му предстои тежко гостуване на Лудогорец в Разград в неделя.

Вижте любопитни факти преди двубоя:

В миналия кръг ирландецът Конър Хендерсън дебютира за Пирин Бл и така стана стотният чужденец, който записа участие в двубой от Първа лига през настоящия сезон, най-много са легионерите в Лудогорец – 17, най-малко – по един, във Витоша и Етър.

Аймен Суда (Пирин Бл) приключи миналия сезон с червен картон срещу Верея, извадил го от игра за 7 мача, а във всеки от шестте си срещи след изтърпяното наказание през настоящия шампионат получи жълти картони.

В последните 3 мача на пиринци не падна нито един гол, а Благой Макенджиев запази вратата си суха в 5 от последните 6 кръга.

Тодор Неделев (Ботев Пд) се разписа във всеки от 4-те мача с Пирин, които канарчетата изиграха с благоевградчани през календарната 2016 г., в тях двата съперника си вкараха общо 16 гола.

Бразилецът Фелипе Бризола вкара 2 гола за канарчетата в 6-те си мача в Лига Европа, но продължава да търси първото си попадение в първенството след 13 изиграни от него срещи.

Наставникът на Пирин Бл Милен Радуканов води жълто-черните от октомври 2011 до март 2012 г., когато те се подвизаваха в Източната Б група и в отбора вече бе Тодор Неделев.