Отборът на Лудогорец излиза тази вечер в поредното си европиключение. Шампионите на България се изправят срещу молдовския Петрокуб в квалификационен мач от Лига Европа. Срещата е от 21:00 часа в Разград. Двубоя можете да гледате по DIEMA SPORT, както и да проследите в развитие в Gong.bg.

След отпадането от Карабах, тимът, воден от новия наставник Захари Сираков, е готов да атакува втория по сила европейски клубен турнир. „Орлите“ насочиха вниманието си към попадане в групите на надпреварата, което обаче премива през непознат съперник – Петрокуб.

През уикенда Лудогорец натрупа самочувствие в родния шампионат, побеждавайки Левски с 1:0.

Добрите новини са за щаба на българския тим. Всички са готови за игра и на разположение за двубоя тази вечер. Георги Русев и Камара вече са картотекирани за Европа, а Матиас Тисера изпада от футболистите, имащи право на участие в надпреварите на това ниво. Готови за игра са  Антон Недялков, Якуб Пьотровски и Дуарте.

Петрокуб започна от предварителните кръгове на Шампионската лига, след като стана шампион на Молдова миналата година. Отборът от Хинчещ елиминира шампиона на Казахстан в първия квалификационен кръг преди да бъде спрян от кипърския Апоел. След това в Лига Европа Петрокуб елиминира уелския Дъ Ню Сейнтс, за да си осигури този мач с Лудогорец. През уикенда в първия кръг от новия сезон в Молдова Петрокуб загуби срещу големия местен съперник Шериф Тираспол.

Новият наставник на Лудогорец, макар и временен, Захари Сираков е наясно какво трябва да направи неговият тим, за да продължи.

Един много добре организиран отбор, който обича да играе футбол, да контролира топката, допускат малко голове, зависи от нас да сме много активни и да вземем аванс преди реванша, защото ще е много трудно там“, сподели Захари Сираков пред DIEMA SPORT.

За поредна година Лудогорец ще играе в груповата фаза на евротурнирите. Остана само да се разбере в кой турнир. При елиминиране на Петрокуб "орлите" влизат в Лига Европа.