Часове след отпадането на Лудогорец от Карабах, съдбите на двама треньори свързани с „орлите“ се промениха и насочиха в различни посоки. Георги Дерменджиев се раздели с шампионите и не успя да запише своя мач №40 начело на тима в европейските клубни турнири, докато неговият наследник Захари Сираков дебютира с победа над Левски дни, преди да запише и дебюта си в европейски мач, продължавайки своята красива футболна история.

Но как се разви футболният път на Захари Сираков?

Той стартира в Смолян и местния Родопа. В последствие продължава в школата на Левски, където легендарният Емил Спасов има грижата за талантливия бранител, който дебютира в мъжкия футбол, носейки екипа на Велбъжд Кюстендил.

Успешният престой там води до завръщане в Левски и първите спечелени трофеи.  В последствие защитникът поема Към Плевен, достига до Кипър и облича екипа на Локомотив София, преди отново да се премени в цветовете на родния му Родопа. Неочаквано след това пък, едно телефонно обаждане по идея на жена му, му урежда проби в руския Амкар Перм, който по онова време е на лагер в турския курорт Анталия.

11 години, 276 мача, 7 попадения, финал за купата на Русия и участия в европейските клубни турнири.

С кой се сблъсква Русия? Какви перипетии преминава и защо има кръстена трибуна на негово име?

Всичко това по пътя му към Лудогорец можете да видите във видеото, подготвено от Ясен Деянов за „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT.

Какво каза треньорът преди мача с Петрокуб: