Опасенията на Виктория Пилзен се потвърдиха в мача с Лудогорец, каза старши треньорът на чешките шампиони Роман Пиварник след загубата на неговия тим с 0:2 срещу българския първенец в първи мач от плейофа за влизане в групите на Шампионската лига. 

Словакът заяви, че разградчаните играят бърз футбол и тяхната най-опасна страна са извеждащите пасове, от което самите те са се възползвали максимално. 

"За съжаление, по време на самия мач се потвърдиха нашите опасения. Лудогорец разиграваха много бързо топката, но най-силното им качество е извеждащият пас при контраатаките. Ние пък искахме да вкараме гол от статично положение, защото Лудогорец изпитва затруднения в тази област, но така и не успяхме да го направим. Трябва да бъдем внимателни на реванша, защото Лудогорец удря светкавично. Ще бъде трудно, но ще направим всичко по силите ни, за да ги отстраним у дома", каза той.

Относно изненадата в състава - включването на Якуб Хромада сред титулярите, Пиварник каза: "Доволен съм от него. Нека не забравяме, че той беше преотстъпен миналия сезон, а и само преди шест седмици получи лоша контузия. Сега обаче изглежда в добра форма и аз съм приятно изненадан от него".