Лудогорец победи Виктория Пилзен с 2:0 в плейоф за влизане в Шампионска лига. Козмин Моци откри резултата от дузпа в полза на Лудогорец в 51-ата минута, след като Кафу беше фаулиран от Хубник в наказателното поле на Виктория. В 65-ата минута Мисиджан нокаутира Виктория, след като се възползва от перфектен пас на Марселиньо и удвои резултата.

Пред около 15 000 зрители на Националния стадион "Васил Левски" българският шампион доказа, че е класен европейски тим и победи стойностния си съперник.

В началните минути на двубоя Лудогорец тръгна добре и атакуващо към вратата на Виктория. Вандерсон, Кафу и Марселиньо тормозеха отбраната на чешкия тим, но там отбраната на гостите се справяше с положенията.

В 8-ата минута Козачик изпревари Марселиньо към когото беше отправена добра топка. Вандерсон пропусна една от най-добрите ситуации в мача, след като се засуети и топката му беше блокирана в 22-ата минута.

В 29-ата минута Хубник успя да се справи с поредната опасна атака за Лудогорец по посока вратата на Виктория. Малко по-късно след центриране топката се удари в крака на Бакош и се насочи към ъгъла на вратата на Стоянов, но той беше на мястото си и улови.

До почивката Марселиньо пробва мерника си, но не сполучи, а опитите и на гостите да атакуват завършваха без успех.

През втората част българският шампион нанесе своя удар. Първо в 51-ата минута Кафу беше фаулиран от Хубник в наказателното поле на Виктория и от дузпата, която беше отсъдена от Марк Клетенбърг, Козмин Моци откри резултата.

В 65-ата минута след перфектна асистенция на Марселиньо на точното място беше Мисиджан, който се разписа за 2:0. Виктория се впусна да търси поне един гол, но от невероятно положение пропуск направи Хромада в 81-ата минута на срещата. Пет минути по-късно влезлият на смяна Кешеру направи непростим пропуск, след като от няколко метра с глава прати топката вместо в мрежата в аут.

До края на двубоя Виктория опита да реализира попадение, но това не стана и Лудогорец се поздрави с много добър успех преди реванша след 6 дни в Чехия.

Съставите на двата отбора:  

Лудогорец: 21. Стоянов, 25. Минев, 5. Паломино, 27. Моци, 6. Натанаел, 8. Лукас Саша, 18. Дяков, 93. Мисиджан, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон, 22. Кафу

Виктория (Пилзен):  1. Козачик, 2. Хейда, 3. Матею, 4. Хубник, 8. Лимберски, 10. Копич, 12. Дриш, 17. Хрошовски, 19. Коварик, 23. Бакош, 25. Хромада