Син на белгийска легенда е бил с единия крак в Левски, но сделката е пропаднала по обясними причини. „Сините“ са били отправили предложение към Мартен Вилмотс, чийто татко Марк бе един от най-големите нападатели в историята на „червените дяволи“, а след това и техен селекционер.

Мартен бе освободен в началото на годината от Ференцварош, където не успя да се наложи и само води тренировки с първия отбор на гранда от Будапеща. Вилмотс-младши играе като халф, но може да бъде използван и като крило. Той е на 21 години и е висок 178 см. Преди „Фради“ е бил част от школите на Авелино, Стандарт и Сейнт Труиден. Освен това има е три мача за националния отбор на Белгия до 18 години.

След като Левски не са го потърсили отново Вилмотс се озовава в Словения, където подписва за шест месеца с отбора на брат си Рено – Триглав.

Както е известно, Левски през лятото се раздели с друг известен син – Ривалдиньо, който така и не успя да направи нищо на „Герена“. Синът на Ривалдо обаче успя да спаси кариерата си при Джика Хаджи във Виторул. / „Меридиан Мач“