Славиша Стоянович обяви, че се е откупил от Левски, за да може да поеме националния отбор на Латвия, откъдето бе освободен наскоро и в момента се пазари за неустойка.

"Платих от джоба си, за да дойда тук и да взема все пак двойно по-голяма заплата (б.а. в сравнение с тази в Cофия). Може би тя е доста голяма за страната, но трябваше да покрия "глобата" от раздялата с Левски", коментира още треньорът, който преди няколко дни се включи в дарителската кампания за Левски. Освен това той разкри също, че помощниците му Асен Букарев и Небойша Милошевич са делили една заплата.

"Те показаха невероятна лоялност към мен, както и към федерацията. Ще ви кажа само за какви хора става въпрос - Милошевич в момента е първи асистент на Деян Станкович в Цървена звезда. Асен Букарев е бивш футболист на ЦСКА, Левски, национал, бил е директор и треньор. Сега води Витоша. Не дойдох в Латвия заради парите. Ако мислех само за това, то щях да си остана в България или да търся друго място. Трябва да съм много глупав човек, за да платя неустойка и да нямам футболни мотиви, за да работя в Латвия. Чух какви ли не цифри, но мога да ви кажа, че заплатата ми бе същата, която получавах преди 10 години в Домжале", продължи сърбинът със словенски паспорт в интервю за Sportacentrs.com.

Той призна също, чe Латвия е най-спокойното място, където е работил.

"Някои смятат, че тук има натиск от страна на медиите, но всъщност е никакъв. Разбира се, не е хубаво да ви критикуват, но пък никой не ви атакува словесно в лицето, на терена, по улицата, не ви чакат на паркинга, да ви блъскат. Да стоите в съблекалнята докато феновете не си тръгнат. Не са ми се обаждали запалянковци, за да настояват да влязат в съблекалнята, за да "обясняват" на футболистите как трябва да играят. Тук никой не ме познаваше. В София, Белград или Любляна е невъзможно да ходите нормално, без някой да ви каже нещо, да ви разпитва или да иска да спорите. Там внимавате какъв цвят риза носите, каква храна избирате, защото дебнат и папараци. Трудно е да коментирам сега дали не бе по-добре да си остана в Левски. Цървена звезда е нещо специално, но същото е и Левски, където усетих любовта на феновете. Да си в кожата на футболист или треньор там е нещо невероятно. Изпуснах всичко това. А тук влагаш всичко от себе си и не получаваш нищо. Само негативност. Ако имах машина на времето... не знам".

"Все пак натрупах ценен опит. Не съжалявам, че дойдох в Латвия, но съжалявам, че не довърших работата си в България. Но виждам и какво се случва в Левски сега. Объркан съм, ако трябва да избирам отново. Бог знае обаче защо избрах Латвия. Може би, защото в Левски дойде нов президент и щеше да ме уволни, както започна да го прави с всички останали", завърши Стоянович.