Помощник треньорът на ЦСКА – Анатоли Нанков, застана пред камерата на „Домът на футбола” по DIEMA SPROT за интервю, в което говори за завръщането си в клуба от „Борисовата градина” и ситуацията при „червените”.

Нанков, който до този момент на няколко пъти бе в клуба, но в екипа на Стойчо Младенов, този път се завърна след покана от Стамен Белчев, който наследи уволнения Нестор Ел Маестро.

„Решението да се върна в ЦСКА беше много лесно. В неделя вече г-н Белчев ми се обади дали бих влязъл в неговия щаб. Веднага отговорих положително и се стигна до връщането ми в ЦСКА, което ме прави много щастлив”, коментира Нанков.

„Времето е доста малко, 8-9 дни работим заедно. Впечатленията ми от Белчев са отлични. Всеки треньор си има виждания. Той иска да изгради един стил на игра, който лично на мен ми допада много. Дано да имаме повече време да успее да приложи всички свои идеи. Радващо е, че играчите вече успяват да вникнат в неговите идеи. Надявам се да се получи и с всеки мач да играем все по-добре”, каза още той.

„Не е коректно за бивши треньори на ЦСКА. Всеки си има виждания спрямо футбола. Дали се получават идеите или не, няма треньор, който да не иска да играе офанзивно, да не владее топката, но всичко зависи от състезателите, които имаш. Стилът се изгражда спрямо футболистите, които имаш”, продължи специалистът.

„Лично аз преди две години работих с някои играчите на ЦСКА. Лично Белчев държи много на дисциплината. Без дисциплина нищо не се получава. Дисциплина извън терена, по време на мач, изобщо във всяко отношение трябва да има ред и така ще се получат нещата.

Лошото е, че загубихме първия полуфинал за Купата срещу Ботев. Ще се постараем в реванша в Пловдив, ще бъде много сериозен мач, изключителен мач, надявам се пред много публика. Смятам, че има стъпка напред в организацията на играта. Времето е малко, но смятам, че се движим в правилната посока.

Няма да се оплакваме. Разполагаме с определен брой футболисти. Ще се опитаме да направим достойно представяне до края на сезона. Лошото е, че имаме контузени играчи”, сподели още Анатоли Нанков.

Чуйте още от него в прикаченото видео.