Титулярният вратар на родния ЦСКА Витаутас Черниаускас се оказа търсен събеседник в родната си Литва преди днешната европейска квалификация срещу Португалия. От доста време 30-годишният страж не беше получавал повиквателна за представителния тим, а присъствието му стана повод местните медии да го разпитат за представянето му на клубно ниво.

Последният път, когато Черни, както всички в лагера на „червените” наричат стража за по-кратко, беше повикан да брани цветовете на националния тим беше през март миналата година за приятелските мачове срещу Грузия и Армения. Тогава обаче той така и не се появи в игра. Той реално има само 3 участия за „А” отбора на Литва на международната сцена, като най-скорошното от тях беше при 0:3 от Русия в контрола през март 2016 година.

Очевидно постоянството, с което наставниците на ЦСКА залагаха на Черниаускас в последно време, оказа своето влияние и стана повод вратарят да поговори малко повече за целите на „червените” в интервю за sportas.lt.

„Харесвам София във всяко едно отношение, а отборът играе много добре. Аз играя в повечето мачове, треньорите ми имат доверие”, заяви Черниаускас. „Опитваме се да ужилим Лудогорец. Те са тези, които диктуват темпото.”

„Постепенно се приближаваме към целите си, надявам се накрая да успеем. Отборът има възможно най-високите цели, защото ЦСКА е най-големият отбор в историята на България. Винаги сме задължени да преследваме шампионската титла и Купата на страната. Никой няма да бъде щастлив от второто място.”

Европейската кампания на Литва в квалификационна група В дотук съвсем не се развива според очакванията. След 4 мача тимът се намира на последното 5-о място със само 1 точка на сметката си. Дори отборът на Люксембург успя да надвие прибалтийците, които тази вечер имат много тежка задача срещу европейския клубен шампион.

„В никакъв случай няма да ни липсва мотивация”, категоричен беше Черни. „Стадионът ще бъде пълен до краен предел. Много е важно хората да дойдат и да подкрепят отбора, те са нашият 12-и играч. Можем да очакваме всичко от срещата. На собствен терен бихме могли да се противопоставим на Португалия. Ако имаме и късмет, е възможно да вземем позитивен резултат. Футболът е колективен, не индивидуален спорт”, добави стражът на ЦСКА.