Черно море приема Локомотив Пловдив в сблъсък от първия кръг на Първата шестица в плейофите на efbet Лига, който обещава зрелище. Срещата на стадион „Тича“ във Варна стартира в 20:15 часа и ще може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от сблъсъка на живо.

При победа тази вечер „моряците“ ще подобрят рекорда си за най-много спечелени мачове в рамките на един сезон, като до момента момчетата ни Илиан Илиев имат 18 успеха на сметката си. Те заемат третата позиция с 62 точки и изостават с четири от втория ЦСКА, който вече изигра своя мач от кръга.

Локо Пд пък заема позиция по-надолу от варненци и от четвъртото място има аванс от точка пред Левски, но при положителен резултат днес тя може да набъбне на четири. По-рано през седмицата „черно-белите“ официално сложиха край на сагата с вратаря Динко Хоркаш, с когото се разделиха по взаимно съгласие.

Капитанът на Черно море Даниел Димов няма да вземе участие в днешната среща, а ричината е травма на опитния играч. До последно той бе под въпрос, но на последното занимание на „моряците“ отново е усетил болка в бедрото и отпадна от избраниците на наставника на „моряците“. От групата отпадна и Мартин Дичев, докато Брено Тейшейра е тройно контузен.

В състава на „смърфовете“ наказан за два двубоя е Хорхе Сегура, а след санкции в състава се завръщат Ивайло Иванов и Петър Андреев. С травми пък са Калоян Костов и Йоан Баи, които ще пропуснат сблъсъка на „Тича“.

По-рано през сезона двата отбора изиграха два страхотни двубоя, като в първия не се победиха при зрелищното равенство 2:2 във Варна, а в началото на този месец възпитаниците на Александър Томаш записаха успех с 1:0. Статистиката показва, че Черно море няма загуба от Локомотив Пловдив у дома вече шест години, докато „смърфовете“ бяха единствения отбор, който не допусна загуба от „моряците“ в редовния сезон.

КЛАСИРАНЕ В efbet Лига / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


20:15 часа | ЧЕРНО МОРЕ – ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ

efbet Лига, плейофи, Първа шестица, първи кръг

Главен съдия: Ивайло Стоянов, град Петрич

Стадион: „Тича“, град Варна


Вероятни състави на двата отбора:

ЧЕРНО МОРЕ (4-2-3-1): Иван Дюлгеров – Цветомир Панов, Влатко Дробаров, Живко Атанасов, Виктор Попов – Пабло Гарсия, Васил Панайотов – Илиан Илиев-младши, Мазир Сула, Андреас Калкан – Исмаил Иса

 Старши треньор: Илиан Илиев

ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ (3-4-2-1): Кристиан Томов – Ефе Али, Мартин Паскалев, Тодор Павлов – Ангел Лясков, Мартин Райнов, Христо Иванов, Оливер Камдем – Бабакар Дион, Димитър Илиев – Мичи Нтело

Старши треньор: Александър Томаш