Нападателят на Левски – Рикардиньо, призна, че сезонът за „сините” не е никак лек, но всички в тима продължават да мечтаят за класиране в Европа. Утре столичани приемат отбора на Черно море в едно от дербитата на кръга в efbet Лига.

Вижте какво сподели бразилецът в интервю за „Мач Телеграф”:

- Рикардиньо, нека те върнем на гола срещу Славия. Как се стигна до този шедьовър?

- Първо искам да ви благодаря за наградата. При този гол срещу Славия всичко се случи много бързо. Нямаше много възможности в този мач и само мислех как ще овладея топката и много бързо да я изстрелям. Факт е, че нямахме положения срещу Славия и мислите ми бяха насочени само върху това и стана много красиво.

- Какъв е този сезон за теб, а и за Левски – започнахте със силно участие в Европа, но през пролетта не се представяте според очакванията?

- Доста труден сезон се оказа за всички нас.  Има спад, но всичко това се случва във футбола. Ние сме тук, работим здраво всеки ден, за да завършим сезона подобаващо и да спечелим всички мачове до края на сезона.

- Предстои труден тест срещу Черно море. Ще успеете ли да ги победите?

- Това е нашата цел – да победим. Трябва да вземем трите точки, за да достигнем 4-ото място. Знаем, че ни чака много труден мач, но тренираме здраво и според мен ще се представим много добре. 

- Евроучастието на Левски зависи от много условности. Вярвате ли вие, че ще можете да се класирате за евротурнирите?

- Разбира се, че мечтаем за класиране в евротурнирите. Докато има възможност, няма да спрем да вярваме. Докато има шанс трябва да се борим, за да постигнем тази наша цел.

- Тежи ли ти номер 9 на теб, като се знае колко велики футболисти са го носили преди това?

- По-скоро бих го нарекъл много голяма отговорност, която усещам.

- Кой е най-добрият ти момент за Левски, и кой – най-лошият?

- Най-щастливият ми миг е в края на миналия сезон, по-конкретно последните 5-6 мача. Тогава вкарах 4-5 гола. Това беше най-добрият ми момент. Най-тежкият период? Края на 2023 година, когато не му се получаваше и не вкарвах голове.

- Какво би казал на феновете на Левски?

- Те са наистина много, много важни за нас. Нека привържениците да не спират да вярват в нас, да ни подкрепят. Заради тях сме готови да направим всичко най-добро. Апелът ми е да не спират да ни подкрепят, както беше досега.

- Липсват ли ти Уелтън и Роналдо. Не само на терена, но и извън него?

- Всички знаете какви качества притежават те. Уелтън и Роналдо биха липсвали на всеки един отбор. Извън терена много, много ми липсват. Ние сме големи приятели, излизахме постоянно, заедно идвахме на тренировки. Ние живеехме заедно, още повече това важи за Роналдо, с когото бяхме съседи. От една страна много ми липсват, но съм много щастлив, защото знам, че те се чувстват много добре и за това, че се развиват в своите кариери.

- Кой е любимият ти футболист?

- Роналдиньо. Като малък винаги съм му се възхищавал.

- А кой е най-добрият футболист, с когото си играл?

- Диего Соуза. Той не е толкова популярен в Европа, но е много уважаван в Бразилия.