6 български деца бяха харесани от треньорите на италианския град Милан в първия Milan Junior Camp, който се проведе в България тази седмица. По програма „росонерите“ трябваше да изберат 3 българчета, които да продължат обучението си в Милано. От 120 деца между 6 и 17 години обаче треньорите в школата на италианците харесаха шестима, като техните имена ще станат ясни в края на другата седмица.

5 дни треньори от школата на Милан бяха в комплекс „Царско село“, който прие кампа. Те водиха закрити тренировки на децата, които предварително се бяха записали за кампа. Най-известното име сред треньорите бе това на Мауро Бергантини, който е бил треньор на вратарите на представителния отбор в два периода на Милан.

България е една от 47-те държави, в които се провежда футболния камп, чиято цел е да бъдат огледани и селектирани деца, които да отидат в школата на Милан. Избраните футболисти ще отидат ще прекарат 3 дни в школатана Милан, където ще продължат обучението си и ще се опитат да впечатлят треньорите на „росонерите“.

Днес официално кампът бе закрит, като децата демонстрираха пред своите родители и камерите какво са научили през изминалите дни. Домакините раздадоха един куп награди на малчуганите, като най-радостни се оказаха щастливците, които получиха билети за домакинските мачове на Милан. Общо 50 деца ще имат възможност да посетят „Сан Сиро“ да мач на италианския гранд.

„За първи път такава малка държава като България успява да изпрати цели шестима свои представители на кампа в Милано. До сега това не се е случвало никъде“, заявиха организаторите от Доминант спорт груп.

Италианските треньори не назоваха веднага имената на победителите, тъй като ще има специален съвет, който ще се проведе в Милано. Едва след него ще станат известни тези, които са се представили най-добре.