Футболната федерация на Косово (ФФК) беше глобена с общо 61 000 евро от Европейската футболна централа (УЕФА) за инцидентите по време на срещата от Лигата на нациите срещу Румъния миналия месец, обявиха от УЕФА.
 
Мачът, който приключи с поражение с 0:3 за Косово, се проведе на 6 септември на стадион "Фадил Вокри" в Прищина. Двубоят бе прекъснат на няколко пъти, след като феновете запалиха и хвърлиха факли, навлязоха на терена и освиркваха румънския национален химн при изпълнението му в началото. Издадено бе и предупреждение към федерацията за нарушаване на задълженията по отношение на медийната дейност.
 
При последната среща между двата отбора от квалификациите за Евро 2024 през 2023 година, УЕФА санкционира Румънската футболна федерация (ФРФ) заради просръбски скандирания от фенове. Тогава двубоят в Букурещ беше прекъснат за 50 минути, след като някои привърженици на домакините скандираха "Сърбия, Сърбия" и издигнаха транспарант с надпис "Косово е Сърбия".
 
Косово обяви независимост от Сърбия през 2008 година и е признато от повече от 100 държави, но не и от Румъния, пише агенция "Ройтерс"./БТА