Легендата на чешкия футбол Карел Поборски обяви днес, че напуска поста си във футболната федерация на страната (ФАЧР), където оглавяваше департамента Eлитен юношески футбол. Задачата на 52-годишния бивш нападател беше да следи регионалните академии за подрастващи и да работи за подобряването на нивото на най-големите таланти в страната.
 
Поборски, който има 118 мача и 10 гола за националния отбор на Чехия, обяви решението в профила си в социалната мрежа Х (бивш туитър). 
 
"Да, сменям фланелката. Просто работата във федерацията вече не ме удовлетворява. Има прекалено много неща, които не ми харесват, а притежавам прекалено малко лостове, за дa ги променя", написа бившият футболист на Славия Прага, Спарта Прага, Манчестър Юнайтед, Бенфика и Лацио.
 
Поборски ще се отдаде на коментари и анализи в телевизия  CANAL+Sport.
 
"Дойде време за ново предизвикателство, а именно – работа в телевизията. В същото време искам да подчертая, че нямам намерение да се кандидатирам отново за президент на федерацията", каза още Поборски, който загуби изборите от настоящия шеф на централата Петер Фусек през 2021 г., но малко след това бе поканен да работят заедно.