Нов тираж на книгата „Гунди – какъвто не го познавате“ излиза дни преди премиерата на биографичния филм за футболиста „Гунди – легенда да любовта“. Томът включва 28 истории за спортиста, съобщават издателите от „Труд“.
 
Автори на „Гунди – какъвто не го познавате“ са Кристиан Иванов, Елица Младенова, Добромир Добрев и Георги Иванов. Те са подбрали в първата част на книгата 28 момента от живота на Георги Аспарухов–Гунди - от раждането му до датата на смъртта му - 30 юни 1971 г., когато с Никола Котков загиват в катастрофа при прохода „Витиня“.
 
За изданието са предоставени авторски снимки на Петър Спасов. В „Гунди – какъвто не го познавате“  има още лични истории на съпругата на футболиста – Лита, на сина му Андрей, на Янка Рупкина, на Стефан Аладжов и др.
 
Животът на Георги Аспарухов е във фокуса и на игралния филм „Гунди – легенда да любовта“. Режисьор е Димитър Димитров, а в главната роля е Павел Иванов. 
 
Премиерата на филма ще бъде на 9 октомври в „Арена София“, а от 18 октомври продукцията тръгва по кината. Оператор е Борис Славков, а музиката е на Георги Стрезов. В актьорския състав на филма са още Александра Свиленова, Пенко Господинов, Владимир Люцканов, Димитър Маринов, Николай Урумов, Параскева Джукелова, Александра Костова, Емил Марков и др.