Семейството на починалия в София английски футболен запалянко Роб Спрей ще отнесе казуса със смъртта му в Парламента на Обединеното кралство и ще иска съдействие за получаване на отговори за причината за кончината му. Това съобщават английските медии, а за целта е стартирана онлайн-подписка. 

Към момента в нея има 95 хил. подписа, а ако набере 100 хил., автоматично придобива статут на задължителна за разглеждане от Парламента. Очакванията са това да се случи още до края на годината, въпреки натоварения график около Брекзит. 

Близките твърдят, че не са получили никакви подробности за смъртта на Роб Спрей. Той почина на задната седалка на полицейска кола, а след това му беше направена аутопсия. Заключението на патолозите е, че е получил масивен инфаркт. 

Семейството му иска тялото му да бъде изпратено във Великобритания за повторна експертиза, както и за токсикологичен анализ. Това обаче не може да се случи, докато у нас се води следствие за причините за смъртта му.

На въпрос на близките му кога се очаква това следствие да бъде прекратено, те са получили отговор - до четири години. И затова ще искат съдействие от Парламента във Великобритания за по-бързо задействане на процедурата и прибиране на тялото на Острова. 

Разследване на британските медии разкри хронологията на последните часове от живота на Роб Спрей. Той излиза от хотела си за пакет цигари и малко по-късно е намерен в безпомощно състояние в близост до Южния парк. Там е намерен от полицаи, които викат линейка, отвела го до "Пирогов". 

Там Роб Спрей започва да буйства и да търси саморазправа със спешните медици, които на свой ред отново викат полицията. Той е задържан и поставен ан задната седалка в патрулката, но умира по пътя към полицейското управление. Всичко се случва в деня на мача - 14 октомври. 

Неофициалните версии са, че английският запалянко е смесил конски дози кокаин, метамфетамини и алкохол и сърцето му не е издържало. Близките му обаче се съмняват в тази версия и търсят съдействие от властите в страната си.