Ръководството на ПФК Рилски спортист Самоков изпрати благодарствено писмо до министър-председателя на страната Бойко Борисов и до министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов във връзка с бързото разкриване на убийците на президента на клуба Юри Галев.

Както е известно, Юри Галев беше прострелян на 20 юни в малките часове на деня на връщане от Боровец за родното му село Бели Искър. Галев почина десет дни по-късно в болницата Пирогов.

„Уважаеми господа, от името на ПФК Рилски спортист и от името на семейството на убития Юри Галев, искаме да изкажем вашата благодарност за разкриването на жестокото убийство на нашия президент, отдал живота си на спорта. Най-сърдечно ви поздравяваме с така бързото разкриване на убийството- нещо, което не се беше случвало до сега в годините на прехода. Изказваме своята благодарност и за това, че извършителите на това престъпно деяние ще бъдат изправени на подсъдимата скамейка и нека правдата възтържествува”, се казва в писмото, което е подписано от ръководството на футболния клуб, играчите и приятелите на Юри Галев.

За поръчител на стрелбата срещу Галев бе посочен Янко Попов-Туци от Самоков, който е бил много близък с покойния бос от СИК Милчо Бонев-Бай Миле и е поддържал топли връзки със структурите на бившата силова групировка.

Председателят на федерацията по сумо Петър Стоянов-Вожда и Васил Костов-Васко Кеца от Червен Бряг са организаторите на покушението, обяви днес министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.