Председателят на Българската федерация по сумо Петър Стоянов-Вожда и Васил Костов-Васко Кеца са сред организаторите за финализирането и стрелбата по Галев, обясни министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов на пресконференция в Министерски съвет. Янко Попов-Туци е поръчителят на убийството на Юри Галев, допълни той.

Една от версиите за мотивите за убийството на Галев е личен конфликт между него и Попов, съобщи Цветанов. При акцията е задържан и полицай от Червен бряг, за който има съмнения, че е държал връзка с обвиняемите, информира DarikNews.bg.

На 26 и 27 май заподозрените са разигравали положението и задачите си по подготовката за . „Има много оперативна информация за съпричастност на задържаните и за други убийства, извършени в страната", обясни още Цветанов.

Петър Стоянов-Вожда бил кум на Сретен Йосич, разкри премиерът Бойко Борисов.

Преди това в студиото на Дарик вътрешният министър коментира, че вчерашната акция е доказателство за нивото на екипна работа, което са достигнали МВР и прокуратурата. Според него с тази операция службите показали, че са достигнали заложеното преди година намерение за екипна помощ.

„Колегите свършиха прекрасна работа, удовлетворен съм, че има екипна работа между директорите и дирекциите в министерството и в ДАНС и с наблюдението на прокуратурата смятам, че сме постигнали това, което заложихме в работата за последната една година”, обясни той.

20 души бяха задържани при полицейска акция с името „Килърите”. Операцията има за цел предотвратяване на дейността на организирана престъпна група, която се занимава с тежка престъпност.