Ботев Пловдив допусна първо поражение в летните си контроли, след като отстъпи с 0:2 на Етър на стадион "Ангел Кънчев" в Трявна. 

Попаденията във вратата на "канарчетата" паднаха в началото и в края на двубоя и бяха дело на Стефан Неделчев и Гуидо Абаям. "Жълто-черните" имаха игрово превъзходство почти през целия двубой, но така и не успяха да отбележат гол въпреки поредицата от удари и няколкото отлични шанса пред вратата на Етър, в това число и греда през първото полувреме. От своя страна възпитаниците на бившия треньор на Ботев Ферарио Спасов, който сега е начело на "болярите" заложиха на компактна игра в защита и разчитаха на контраатаки, като при две от тях удари на футболистите на Етър също срещнаха гредите. 

Още в първата минута Ботев можеше да открие, но Асен Чандъров се размина с топката при центриране от левия фланг. 

В третата минута груба грешка на Кристиан Димитров позволи на виолетовите да вземат ранен аванс. Младият защитник върна твърде слабо топката към Георги Георгиев, което позволи на Стефан Неделчев да стигне пръв до топката и да открие резултата. Въпреки попадението Ботев овладя инициативата, но в следващите минути не успя да създаде опасности пред вратата на противника. В 21-та минута Иван Стоянов стреля опасно от пряк свободен удар в горния десен ъгъл, но вратарят успя да избие. 

7 минути по-късно Ботев като по чудо не изравни резултата, след като Жоало Паоло открадна топката в наказателното поле, продоля вратаря, но притиснат от защитник уцели гредата на вратата, а последвалото меле топката не успя да премине голлинията. До края на полувремето последваха опасни удари на Иван Стоянов и Лъчезар Балтанов, а на отсрещната врата Георги Георгиев спаси изстрел на Петър Димитров. 

През втората част, в духа на контролните мачове, бяха извършени доста промени и двата състава и след тях Ботев продължи да атакува повече. Първият шанс обаче бе за Етър, след като удар на голмайстора Неделечев срещна напречната греда.

Последва нов пропуск на Жоало Паоло, който бе изведен по страхотен начин от сънародника си Филипе Бризола сам срещу вратаря, но удара му бе отразен от Кирил Акалски. Самият Бризола също не спря да обстрелва вратата на Етър, но нямаше шанса да се разпише. При един от шутовете на бразилеца Акалски успя да парира топката, което даде шанс на Наско Милев да отбележи, но младока направи пропуск, като не уцели вратата от няколко метра.

Минута преди края на срещата виолетовите стигнаха и до второ попадение. Дълго подаване от защитата бе отклонено от Меледже, коeто позволи на Гуидо Абаям да се откъсне в половината на Ботев. Аржентинският футболист на Етър бе застигнат от Терзиев, който опита да избие топката, но след рикошет в крака на Абаям тя излъга Мартин Димитров за втори път в мрежата на "жълто-черните".

БОТЕВ: Георги Георгиев (65' Мартин Димитров), Цветомир Панов, Радослав Терзиев, Кристиян Димитров (60' Георги Купенов), Крум Стоянов (46' Милен Кикарин), Серкан Юсеин (46' Меледже), Лъчезар Балтанов, Фелипе Бризола, Жоао Пауло, Иван Стоянов (72' Наско Милев), Асен Чандъров (46' Даниел Кутев)

Стартов състав на Етър: Цветомир Цанков, Михаил Минков, Мартин Николов, Александър Кирилов, Петър Димитров, Иван Петков, Чавдар Ивайлов, Любомир Гуцев, Стефан Неделчев, Николай Цветков, Станислав Генчев.