11 души са разпитани до момента във връзка със стрелбата срещу президента на футболния клуб "Рилски спортист" и общински съветник от "Атака" в Самоков Юри Галев. Това съобщи пред Дарик шефът на Областната дирекция на МВР-София комисар Пламен Василев. Той уточни, че и днес ще продължат разпитите, ако се установи, че има хора, съпричастни по някакъв начин към случая. 4 остават версиите, по които полицията работи за стрелбата срещу бизнесмена. Към момента няма задържани.

Все още има опасност за живота на бизнесмена Юри Глаев, съобщиха от болницата "Пирогов", където той е настанен за лечение.

Галев, който вчера бе прострелян, е на апаратно дишане. Той е относително стабилен и благодарение на направените операции е преодоляно шоковото състояние. Очакват се усложнения, свързани с огнестрелните наранявания, е мнението на доц. Стоян Миланов, началник на централната реанимация на болницата, цитиран в съобщението.

От "Пирогов" посочват, че проверка е показала, че Юри Галев е здравно неосигурен.

Вътрешният министър Цветан Цветанов уточни, че се работи по всички възможни версии по случая с Юри Галев. По думите на министъра в дейността на Юри Галев е застъпена „цялата палитра от Наказателния кодекс - стрелби, рекет, изнудвания". Според Цветанов, обаче, ако Галев кандидатства за работа, то след справка ще излезе, че не е осъждан. По отношение на стрелбата срещу него министърът каза, че е рано да се говори за конкретни версия.

Скандалният бос на футболен клуб "Рилски спортист" и общински съветник от "Атака"в СамоковЮри Галев беше прострелян вчера, докато пътуваше откурорта "Боровец"към с. Бели Искър.

Галев беше приет в "Пирогов" с опасност за живота. 47-годишният бизнесмен има пет огнестрелни рани в корема и крайниците. По автомобила, с който се е предвижвал Галев, е стреляно с автомат "Калашников".