Президент на Рилски спортист Юри Галев и компанията му снощи са пребили двама души в Боровец, съобщава btv. Причината за побоя е, че охраната на лифта отказала на сина на съветника да се вози безплатно на съоръжението. Пострадалите охранители са подали жалба в полицията и в момента се лекуват в болницата в Самоков.

Побоят е станал малко след 18.00 часа на пропускателното устройство на лифта Мартинови бараки на Боровец. Видеокамерите са записали как Юри Галев-младши се опитва да мине пропускателното устройство и да се качи на лифта без билет или карта. Записали са как бащата Галев и компанията му пристигнали и нападнали охранителите, съобщава телевизията.

От полицията в Самоков издирват Юри Галев старши заради побоя, търсили са го и в родното му село, но не обясниха защо снощи не са го задържали. Галев, който е общински съветник от атака, не отговаря на мобилния си телефон.

Това не е първият побой в биографията му. Един от най-популярните му „подвизи” е през 1995 година, когато влиза в бара на хотел Рила и открива безразборна стрелба с автомат Калашников, тогава полицията събра 156 гилзи от пода. Оправдан е, защото автоматът бил играчка, припомня btv.